Sekalaisia tunnelmia ja juonia vuodelle 2015

4393199132_be2bdf2d3b

Kuva: ben matthews ::: (Flickr)

Myöhäistä uutta vuotta kaikille! Paperiaaveet on vajonnut talviuneen, mutta uudet kirjat ja kirjoitusprojektit herättelevät hiljalleen kevääseen. Luvassa on kevään mittaan lisää kirja-avautumista, arvosteluja sekä päivityksiä kirjoitusprojekteista.

Historiallisen fiktion puolella blogipostaustaan on kauan odottanut Bernard Cornwellin Napoleonin sodista kertova Sharpe-sarja, johon jäin koukkuun pari vuotta sitten. Yli kymmenen kirjan ja tv-sarjan jälkeen on parasta myöntää, että ihan oikeasti pidän laadultaan välillä kyseenalaisesta sarjasta, joka vastaa minulle ala-asteen kirjaston Poikien Seikkailukirjoja.

Lisäksi lupailin taannoin raporttia Scarlet Pimpernel (suomalaisittain Punainen neilikka) -sarjan jatko-osista, joita olen työllä ja tuskalla kahlannut läpi. Annan tilaisuuden vielä muutamalle, ennen kuin sanani säilä tuhoaa loputkin repeilleistä tapeteista, jotka tuntuvat kirjailijasta osoittavan moraalin rappiota.

Kirjoitusuutisissa mainittakoon, että en päässyt jatkoon luovan kirjoittamisen karsinnassa, vaikka sainkin kurssista hyvän arvosanan. Pienen miettimisen jälkeen se ei harmittanut niin paljon kuin voisi luulla (niin lähellä ja niin kaukana!). Juuri nyt saattaa olla hyväksi pohtia kirjoittamista ja sen suuntaa ihan keskenään ja miettiä mitä seuraavaksi. Lyriikkakurssille tosin haluaisin osallistua tavalla tai toisella sopivana ajankohtana, koska uskon, että sillä saattaisi olla paljon annettavaa.

Ja piristihän sekin tieto, että yksi Camp NaNoWriMo -novelleistani julkaistaan Usva-verkkolehdessä alkuvuodesta. Ilmoittelen siitä lisää sitten kun se on ajankohtaista. Loppuvuodesta (erittäin loppuvuodesta, nimittäin uudenvuoden aattona) inspiroiduin vielä osallistumaan Spekulatiivinen Turku -kirjoituskilpailuun. Miten siinä käykin, olen tyytyväinen, että sekin tarina tuli kerrottua.

Spefististä ja turkulaista uutta vuotta 2015 ♥

Mainokset

2 thoughts on “Sekalaisia tunnelmia ja juonia vuodelle 2015

  1. Lienee hyvä muistaa, ettei ihmisen onneksi tarvitse opiskella luovaa kirjoittamista alma materissamme ollakseen kirjoittaja. Neil Gaimankin sanoo, että tärkeintä on vain istua alas ja kirjoittaa. Onnea Usva-julkaisusta ja tsemppiä Spekulatiiviseen Turkuun!

    Pitäisiköhän itsekin luvata blogissa pitää yllä jonkinlaista julkaisutahtia? Ehkä pakko olisi paras mestari. Viime aikoina on nimittäin vaivannut blogger’s block.

  2. Tottahan tuo on. Opiskelin vaihdossa luovaa kirjoittamista, eikä sekään autuaaksi tehnyt. Deadlinet auttaa tosin kummasti saamaan aikaan. Mutta onhan mulla kirjoittajapiiri hengittämässä niskaan tarvittaessa ja erinäisten kisojen ja antologioiden dedikset.

    Lupaan aina pyhästi päivittää blogia edes jotakuinkin säännöllisesti. Tähän asti se ei ole kyllä onnistunut, mutta olisi hienoa jos tänä vuonna saisi 12 kirja-aiheista päivitystä aikaan. Kannattaa luvata niin ei kehtaa olla päivittämättä? Se voisi laskea julkaisukynnystä, joka ainakin mulla välillä nousee liian korkeaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s