Kirjalöytöjä!

Kirjavaihto- ja divarihyllyt ovat ilahduttaneet kirjanmetsästäjää viime päivinä. Kesyttämättömiä ja vapaita kirjoja kaikkialla! Suosittelen turkulaisille bibliofiileille Terrakodin vaihtohyllyä sekä Kirjakahvilan divari- ja ilmaishyllyjä, sieltä voi löytää aarteita.

oma

Niko Aslak Peltosen Erämaan morsian on ollut pitkään lukulistalla. En ole saanut tartuttua siihen, koska suomalaiskansallinen ankeus ei yleensä iske minuun. Mutta kun kirja kerran vaihtohyllystä löytyi, niin universumi yrittää selvästi kertoa minulle, että se olisi syytä lukea.

Toinen löytö on kaikkein ilahduttavin – Pariisin Notre-Damen englanninkielinen painos! Tämä on yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani. Luku kirjapainotaidosta ja rakennustaiteesta sekoitti aikanaan pienen pääni täysin mitä tyylisuuntiin tulee. Pidän kovasti kirjan Claude Frollosta ja olen katkera Disney-versiolle. Rakastan rettelöitseviä ylioppilaita ja koko keskiaikaista Pariisia. Luku ”Pariisi linnun silmin nähtynä” kuvasi minulle kaupungin ensimmäistä kertaa. Puhumattakaan kaikesta siitä dramatiikasta, Notre-Damen kelloista, toisiinsa kietoutuneista luurangoista…

Rafael Sabatini on kirjailija, jota Goodreads suosittelee minulle aina kun olen taas harhautunut lukemaan tervehenkisiä historiallisia seikkailuja kuten Dumasia, Orczya tai Marryatia. Sabatini tunnetaan varmaankin parhaiten teoksestaan Kapteeni Blood, josta tehdyssä elokuvassa (1936) pääosaa esitti Errol Flynn. Loistava markiisi tarttui siis matkaani divarihyllystä. Se oli varsin erikoinen lukuelämys, josta avaudun laajemmin pikapuoliin.

kirjoja4

Kirjastostakin on löytynyt hyviä saaliita viime aikoina: Susan Cooperin The Dark Is Rising (en muistanutkaan miten rakastan tätä kirjaa!), Frances Hodgson Burnettin The Lost Prince, Lloyd Alexanderin The Castle of Llyr (katsotaan toimisivatko Prydainin kronikat paremmin englanniksi) sekä Terry Pratchettin Monstrous Regiment. Tuon pinon perusteella voi muuten päätellä pelottavan hyvin, millaisista kirjoista pidän, kun en kärsi postmodernista kaudesta.

Tässä kaikki tältä erää. Nyt kaunokirjalliset pyrkimykset kutsuvat…

Mainokset

2 thoughts on “Kirjalöytöjä!

  1. Noista kaksi kirjaa on alun perin minun hyllystäni. 🙂 Laitoin ne vaihtohyllyyn tässä jonkin aikaa sitten. Hyvä, että löysivät uuden innokkaan omistajan, koska minulla ne olisivat vain keränneet pölyä.

  2. Ai Notre-Damekin oli sinulta! Ilahduin siitä tosi paljon, minulla ei ollut sitä millään kielellä. Mukavaa päästä näkemään millainen englanninnos on. Muuten olen sitä mieltä, että jos Hugolta aikoo jotain lukea, niin kannattaa lukea tämä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s