Outoja unia ja leiritulia

Camp NaNoWriMo on täällä taas! Huhtikuussa on aika kaivaa makuupussi naftaliinista, napata näppäimistö kainaloon ja vetäytyä mökille kirjoittamaan. Virtuaalinen kirjoitusretriitti luovan hullussa seurassa, mikä sen parempaa?

Camp-Participant-2015-Web-Banner

Camp NaNoWriMo on kirjoittamishaaste, johon voi osallistua kahdesti vuodessa, huhti- ja heinäkuussa. Virtuaalisella leirillä osallistujat jaetaan mökkeihin eli chattiryhmiin, joissa heitellään ideoita, manataan kirjoittamisen vaikeutta, toteutetaan sanamäärähaasteita ja harrastetaan yleistä sekoilua. Sanamäärätavoitteen voi kukin päättää itse.

Omana tavoitteenani on kirjoittaa ‎10 000 sanan edestä novelleja. Tämä tarkoittanee noin kolmea tekstiä. Vaan jos joku novelli alkaa uhkaavasti näyttää osalta pidempää kokonaisuutta, en pistä sitäkään pahakseni. Minulle ei ole olennaisinta kirjoittaa mahdollisimman paljon ja nopeasti. Tällä sanamäärällä pitäisi pystyä tuottamaan kohtuullisen laadukasta tekstiä. Kovin kalpeiden raakaversioiden editointi on nimittäin minusta niin ikävää, että se jää usein kokonaan tekemättä.

Huhtikuu on häiritsevien unien ja kirjoittamisen aikaa. Päätin osallistua Campiin, koska näin maaliskuun viimeisenä päivänä unta, jossa vanhassa tarinassani seikkaillut hahmo tuli käymään. Unessa se hengasi coolisti aurinkolaseissaan dystooppisen mielisairaalan käytävällä. Herätessäni tiesin heti, kenet olin tavannut – tyypin, joka on tarinassakin unihahmo. Selvä viesti unien valtakunnasta. Ei siis auttanut kuin laittaa kirjoitusprojekti pystyyn ja kaivaa vanhat tarina-aihiot kovalevyn uumenista.

Seuraavaksi metsästetään muutama painajainen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s