Tuonelan sorsat/haahkat/joutsenet nappasivat kunniamaininnan!

Spekulatiivinen Turku -kirjoituskilpailu on ratkennut! Novellini Aurajoen lautturi sai kisassa kunniamaininnan, mikä tarkoitti sitä, että kuljin sunnuntaina palkintojenjaon jälkeen kaupungilla varusteinani sekä miekka, ruusu että kunniakirja. Noilla aseilla luulisi selviävän mistä tahansa, mitä universumi eteen heittää.

Novellia luonnehdittiin ”orfeusmaiseksi matkaksi kuoleman rajan yli”. Paikallisväriä ja neverwheremäisyyttä arvostettiin. Itse kuvailisin novellia sanoilla ”eeppinen krapula”, mutta tuomaristo muotoili asian kauniimmin. Kisan sato kuulosti muutenkin erittäin mielenkiintoiselta. Novelleista kootaan antologia, jonka on tarkoitus ilmestyä syksyllä. Sitä varten pitää vielä hioa tekstiä ja pohtia seduloiden syvintä olemusta.

Kunniamaininta on ensimmäinen sijoitukseni missään kisassa ikinä, joten eiköhän sitä ole syytä juhlistaa turkulaisittain nauttimalla virvokkeita jokirannassa heti seuraavan aurinkoisen päivän koittaessa.

P1010308_b

Päivän kuva-arvoitus: bongaa piilotteleva kirjoittaja! Kuva: Anna Mattila

3 thoughts on “Tuonelan sorsat/haahkat/joutsenet nappasivat kunniamaininnan!

  1. Varsin eeppiset varustukset, totta tosiaan. Ajattele, jos vastaan olisi tullut joku katugallupin tekijä ja kysynyt, mitä kannat parhaillaan mukanasi. Vaikuttaisin taatusti kiinnostavalta tyypiltä. (Mitä toki olet jo nytkin.)

  2. Päivitysilmoitus: Menestystä maailman spefituruilla | Routakoto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s