NaNoWriMo-historiaa on tehty

nanotodiste

Marraskuu on ohi, ja viikon kooman jälkeen voin julistaa ottaneeni voiton NaNoWriMosta! ”It was the best of times, it was the worst of times…”

Kirjoitin marraskuun aikana vähän päälle 50 000 sanaa eli noin 120 sivua proosaa. Tähän sisältyi fantasiaromaanin alku sekä  1950-luvun New Yorkiin sijoittuva spefistinen dekkarinovelli ja sen editointi toivottavasti lukukelpoiseen muotoon. Romaani on alkutekijöissään, mutta juoni lähti kulkemaan ja maailma osoittautui niin mielenkiintoiseksi, että sen kehittämistä on syytä jatkaa.

Olennaisinta on kuitenkin se, ettei minulla ole vuosiin ollut näin hauskaa kirjoittaessani. Vuoden 2011 nano on ehkä lähimpänä, mutta taustatyö kävi siinä liian raskaaksi. Nyt taas kehitin maailmaa päästäni sitä mukaa kun kirjoitin, eikä tuloksena ollutkaan kaikkivaltias kaaos! Opin myös uutta itsestäni: 6000 sanan päivät ovat mahdollisia ja kahdeksan 5000 sanan päivää putkeen onnistuu, jos tähdet ovat oikeassa asennossa – eli työn alla on sopiva projekti ja voi laiminlyödä aivan kaikki velvollisuudet. Novellin kirjoittaminen samaa vauhtia olisi minulle täysi mahdottomuus.

Pitää myös mainita, että NaNoWriMon suomifoorumilta löytämäni päätön meno, inspiraatio ja tsemppaus auttoivat valtavasti. Tänä vuonna tulin ensimmäistä kertaa käyneeksi turkulaisten nanoilijoiden tapaamisissa ja harrastaneeksi hämmentävän sosiaalista kirjoittamista muidenkin ihmisten kanssa. Haluan edelleen erakoitua, jos kirjoitusprojektissa on haastava vaihe meneillään, mutta oikeassa mielentilassa ja seurassa yhteisöllinen kirjoittaminen on mitä hienointa.

Nyt yritän toipua hiljalleen tästä koitoksesta. Vaikka muistan elävästi, kuinka opiskelun alkuaikoina elin lähinnä nuudeleilla ja pakastepatongeilla, niin tässä kuussa olen huomannut, ettei se ehkä ollut maailman paras idea. Tiskien ja siivouksen hylkääminen kuukaudeksi kostautuu sekin karulla tavalla. Mutta ne ovat mitättömän pieniä asioita kaiken tämän sietämättömän voitonriemun rinnalla!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s