Finncon-selviytyjän lokimerkintöjä

Ensin kaksi päivää keskiaikamarkkinoita ja sen jälkeen kaksi päivää Finnconia, tätä voisi jo kutsua kunnon todellisuuspaoksi! Erinomaisen kiinnostavaa ohjelmaa, hirveitä kirjahoukutuksia (voi scifikirppis minkä teit) ja kivoja ihmisiä, mikä sen mukavampaa.

Con oli ohjelmansa puolesta kiinnostavin aikoihin. Pidin erityisesti siitä, miten paljon tarjolla oli myös akateemista ohjelmaa. Oli hienoa päästä kuulemaan, mitä kuuluu The World Hobbit Projectille, joka tutkii Hobitti-elokuvien vastaanottoa ja merkitystä katsojille – vastasinhan itsekin aikanaan tutkimuskyselyyn. Ilahduin siitä, että provosoivasti nimetyssä ohjelmanumerossa suhtauduttiin aiheeseen ja faneihin sopivalla kunnioituksella, mutta silti pilke silmäkulmassa.

Hämeen keskiaikaseuran tanssijoiden esittämä Tanssillinen tarina menneistä ajoista oli oikein hupaisa satu, jossa oli hieno lopputwist. Arthur Conan Doylen haudantakainen elämä jäi kiinnostamaan niin, että lienee pakko kaivaa esiin tallenteita hänen suivaantuneen henkensä jättämistä viesteistä. En tiedä, oliko Flesh for Fantasy – luento fantasiaelokuvien lihaksikkaista sankareista kammottava vai kiehtova, mutta kylkiin sattuu nauramisesta. Lisäksi tunnen epämääräistä halua katsoa 90-luvun Hercules-sarjan uudestaan, koska millaista kamaa minä olen oikein lapsena katsonut?

conikirjat

Kuten voitte huomata, sorruin korkeakirjallisuuteen. Spekulatiivinen Turku -antologia on tekijänkappale; siinä on novellini Aurajoen lautturi sekä kasa muita kiehtovia ja häiritseviä turkutarinoita.

Dragonlance vaatii selityksen. Selitys on huonon fantasian lukupiirimme, ystävien kesken Pompahtelevat Sukkubukset, jonka innoittamana minun oli hankittava lisämateriaalia. Toinen, vielä parempi selitys on se, että takakannen mukaan Majeren veljekset selvittävät kadonneiden kissojen mysteeriä ja etsivät jättiläistappajakissaa, joka murhaa kaupunkilaisia. Täydellinen lukupiirikirja!

J.S. Meresmaan Keskilinnan ritarit on ollut hankintalistallani jo pitkään. Odotin toiveikkaana, että se julkaistaisiin e-kirjan lisäksi paperiversiona, ja niin onneksi kävikin. Miesten välistä ritariromantiikkaa! Joku kirjoittaa ja julkaisee tällaista Suomessa! Jo tämä tekee minut onnelliseksi.

R.A. Salvatoren Kristallisauvan käskyläiselle on hyvä selitys: 1) Jarlaxle, 2) Jarlaxlen kaunis pärstä kauniissa kannessa, 3) Jarlaxlen ja Entrerin hämmentävä (vahinko)suhde sekä 4) lukupiiri, jossa tätä kaikkea on rakkaudella analysoitu.

Viimeinen kirja, Gillian Philipin Firebrand, on tämän vuoden heräteostos, josta en tiedä mitään. Takakansi lupaa sidhejen ja ihmisten välisiä konflikteja ja noitavainoja, ja prologi oli erittäin dramaattinen. Spoileri: Päähenkilön pitää tappaa veljensä. Ja tämän rakastettu. Ennen kuin nämä ehditään polttaa roviolla. Varsijousella. Muurilta käsin niin, ettei kukaan huomaa. Kun ottaa huomioon unenpuutteen ja sen, miten monta kirppiskirjaa olin selannut ja hylännyt, kun en jaksanut lukea edes ensimmäistä sivua, tämä oli oivallinen myyntipuhe. Olen lukenut liian vähän keijuasioita viime aikoina, joten toivotaan, että tästä on johonkin.

Kirjoitus- ja kääntämisasioista tuli taas puhuttua ja inspiroiduttua. Syksylle ja ensi vuodelle olisi luvassa kaikenlaista hienoa. Takkuisen vuoden jälkeen muistin taas, mitä rakastan ja haluan tehdä. Se oli Finnconissa parasta. Kiitos.

Worldconissa nähdään.

Mainokset

6 thoughts on “Finncon-selviytyjän lokimerkintöjä

 1. Firebrand kuulostaa hyvältä. Tosi hyvältä. (Mikä sääli, etten päässyt Finnconiin. Oli taas liikaa kaikkea. Keskiaikamarkkinoilla ehdin sentään jopa pyörähtää yhtenä päivänä.)

  • Olen todella ilahtunut, jos kirjoittaja saa näistä aineksista jotain hyvää aikaiseksi! Päähenkilö vaikutti ainakin alkuun sopivan epäihmismäiseltä, epämiellyttävältä ja sympaattiselta yhtä aikaa, joten minulla on toiveita. Viime viikonloppuna tapahtuivat yhtä aikaa Kaikki Asiat, ja itsekin epäilin, että kasasin liikaa ohjelmaa, mutta kyllä se kannatti.

 2. Finnconin ikävä puoli oli se, että se meni niin monen asian kanssa päällekäin. Keskiaikamarkkina ja Pride tulee päällimmäisinä mieleen. Priorisoin Finnconin.

  Olet perustellut hyvin ostoksesi. 😀 Itse melkein ostin Keskilinnan ritarit, koska siinä on lainaus minun blogistani. Taidan muistaakseni kehua sitä mainioksi seikkailuksi. En myöskään ole vielä lukenut sitä viimeistä osaa. Rahani kuitenkin menivät muihin ostoksiin, ja luotan, että Keskilinnan ritarit ovat myytävänä vielä pitkään, joten ostan sen jossain vaiheessa.

  Näytti muuten käyvän taas niin, etten ohjelmakuvausten perusteella tajunnut, mitä ohjelmaa kannattaisi mennä kuuntelemaan. Flesh for Fantasy ja The World Hobbit Project olivat nimittäin ohjelmia, jotka jätin välistä, koska kuvittelin niiden olevan epämielenkiintoisia. Taisin olla väärässä. Kuulen mielelläni joskus referointia esityksistä.

  • Joo, harmittaa, että Pride jäi kokonaan välistä, ja olisin mielelläni ollut Keskiaikamarkkinoilla useampanakin päivänä ja katsonut koko markkinanäytelmän.

   Kertoo jotain ostoksista, että ne vaativat näin paljon perusteluja! Oo, enpäs huomannutkaan, että Keskilinnan ritareissa mainitaan blogisi, ehdin vain vilkaista kantta ja totesin, että tuo kirja minulle heti nyt! Luulenpa, että kirjaa saa myöhemminkin, mutta tää oli yksi asia, jonka olin suunnitellutkin hankkivani conista.

   Flesh for Fantasy oli sopivaa ohjelmaa väsyneeseen iltapäivään, siellä näytettiin kuva- ja videokooste fantasialeffojen sankareista läpi vuosikymmenten. Varhaiset Tarzan-leffat ja sword and sandal -elokuvat vaikuttivat yllättävän mielenkiintoisilta (en edes tiennyt, että jälkimmäinen oli oma juttunsa!) siltä kannalta, millainen oli sopiva sankarin ruumiinrakenne ja miten se on muuttunut. Akateemisuus ei ollut suurta, mutta Petri Hiltunen on aina hauska.

   The World Hobbit Project ei ehkä olisi ollut niin kiinnostava, jos minulla ei olisi paljon sekavia tunteita niistä leffoista, sekä positiivisia (ykkösleffa) että negatiivisia (kaksi jälkimmäistä). Oli kiinnostavaa kuulla, millainen fanivastaanotto on ollut yleisemmällä tasolla.

 3. Vanhana Raistlin-fanina kiinnostuis Dragonlance-ostoksestasi. Voisin lainailla joskus, mikäli vielä omistat sen.

 4. Onhan mulla se vielä, mutta se oli niin huono ja tylsä, etten edes jaksanut avautua siitä blogiin. Saat kyllä lainaan tällä puheella jos haluat 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s