OHO! Huonon Fantasian Lokikirja! Katso kuvat!

Nyt kun vuosi on aloitettu sopivan korkeakirjallisesti, voinkin juhlallisesti julkistaa seuraavan bloggausprojektini. Paperiaaveet ylpeänä esittää: Huonon Fantasian Lokikirjasta!*

starlessblogi

Oikealla: Ainoa kirja elämässäni, jonka olen joutunut päällystämään lahjapaperilla kyetäkseni lukemaan sen. Vasemmalla: Mitä, näitä sarjakuvia on… lisää? Ja minulla on vain Musta haltia -trilogia! Näen tulevaisuuteni. Se ei ole kaunis.

Saatan ehkä joskus harjoittaa lievästi vakavamielisempää pohdintaa näistä kirjoista. Nyt todettakoon vain, että minä olen aina ollut Forgotten Realms -leirissä Salvatoren Jäätuulen laakso -trilogiassa musertuvista örkinaivoista ja teini-iän kaksikymmentuntisista Baldur’s Gate -sessioista lähtien. Salvatoressa vetosivat jonkinlainen huonouden anarkia ja peittelemätön viihteellisyys sekä pienellä ystäväjoukolla läpikäydyt seikkailut. En voi väittää, etteikö kansansa perinteet ja katalan uskonnon hylkäävällä mustalla haltialla olisi ollut osuutta asiaan… Drizzt Do’Urden on niin väärinymmärretyn sankarin perikuva, että nyt hymyilyttää. Tiedän tasan tarkkaan, mikä tässä vetosi teinin mustavalkoiseen maailmankuvaan. Lisäksi nautin suunnattomasti toimintakohtauksista, joissa miekat vain viuhuivat ja voltteja heitettiin estottomasti.

sarjikset

Vasemmalla: Ooh, Drowin perinnöstä on sarjakuva! Epäilyttäviä sisarussuhteita! Drowlukkeja! Pakko – lukea… Oikealla: Jos taustalla tissit uhmaavatkin painovoimaa, niin etualalla huomion herättää bondagehaarniska kalukukkaroineen.

Lokikirjan ideana on pitää lukupäiväkirjaa salaseuramme lukuprojekteista – keveän viihteellisessä hengessä, kuten teemaan sopii.

Seuraavana vuorossa on R. A. Salvatoren Murroskaudet -trilogia. Lokikirjassa tullaan ensimmäiseksi käsittelemään teosta Örkkikuningas, joka on perin lupaava jo nimensä puolesta. Ei voi olla hyvä! …Vai voiko sittenkin? Pysykää linjoilla!

idonteven3

Vasemmalla: Minä en edes tiedä mitä tapahtuu, mutta kääpiöosapuoli lienee suomennoksesta riippuen sotajäärä/räyhäpää (kannatan ensimmäistä!). Oikealla: Arvostan etualalle sijoitettua haarukkaa. Wulfgarin oma kirja, jossa hän on lähinnä vankilassa, ja hyvä niin.

* Kyllä, kaikki isolla, koska taso on nyt tätä.

Mainokset

4 thoughts on “OHO! Huonon Fantasian Lokikirja! Katso kuvat!

    • Kiitos ❤ Eka postaus tuli tehtyä, katsotaan miten tämä lähtee liikkeelle! Ja jos jotain hämäräperäisiä cosplayprojekteja koskaan syntyy, niin kai niistäkin on raportoitava…

  1. Avasin tämän kirjoituksen syötteenlukijassa, enkä ollut henkisesti valmis esim. Tähdettömään yöhön. Isäni teki joskus minulle palveluksen ja päällysti oman kappaleeni jämäkirjekuorella. Jään seuraamaan tätä, koska kolahtaa ja kovaa.

    • Oi voi, Tähdetön yö on äärimmäisen traumatisoiva! Muistan miettineeni ja pohtineeni pitkään, voinko maksaa rahaa kirjasta, joka on niin ruma, että haluaisin polttaa sen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s