Novelliuutisia: Oka ja kukinto (Wither and Blossom) on julkaistu!

Se on täällä! Novellini Oka ja kukinto eli englanniksi Wither and Blossom on julkaistu Strange Horizons -verkkolehden sisarjulkaisussa Samovarissa. Novelli löytyy sieltä sekä englanniksi että suomeksi. Se pääsi myös podcastiin molemmilla kielillä.

sh-logo

Oka ja kukinto: novelli / podcast
Wither and Blossom: novelli / podcast

Oka ja kukinto on lyhyt sadunomainen novelli, johon sain inspiraation Astrid Lindgrenin kirjasta Kultasiskoni. Lindgrenin tarinassa on mielikuvitussisko ja satumaa, joista on luovuttava. Minun tarinani menee toisella tavalla.

Olen käyttänyt alkukevään novellien hiomiseen ja lehtien vainoamiseen, ja se on kannattanut. Tästä projektista olen ollut hissukseen, koska en voinut uskoa sitä todeksi. Englanninkielinen julkaisu! Strange Horizonsissa! Haluavat vielä molemmat kieliversiot! Ja että podcast? Mitäpä muuta noihin olisi voinut sanoa kuin kyllä, välittömästi, jo eilen.

Kirjoitin oikeastaan novellia yhtä aikaa molemmilla kielillä, joten erikieliset versiot eivät aiheuttaneet sen kummempaa päänvaivaa. Elämäni ensimmäinen podcast sen sijaan oli niin eksoottinen kokemus, etten ole saanut vieläkään kuunneltua editoitua lopputuotetta. Muinaiset tulkkauskurssit ovat aiheuttaneet tiettyjä traumoja oman äänen suhteen. Lisäksi kesken ainoan onnistuneen nauhoituksen kissa löysi kulkuslelun ja alkoi teutaroida niin, että raapimapuu rytisi. Opinpahan, miten Audacityllä saa poistettua kulkusten helinän taustalta…

Ensimmäinen englanninkielinen julkaisu on ollut pitkän yrittämisen tulosta. Erinäisiä epäesteettisiä tansseja on saatettu esittää tämän vuoksi. Kirjoitan mielelläni molemmilla kielillä, ja ajatus laajemman yleisön saavuttamisesta tietysti houkuttelee. Tässä projektissa oli erityisen hienoa, että Samovar halusi nostaa esille myös muut kieliversiot podcastia myöten. Kannattaa vilkaista, mitä kaikkea sieltä löytyy, novellit vaikuttavat nimittäin todella kiinnostavilta!

Mainokset

2 thoughts on “Novelliuutisia: Oka ja kukinto (Wither and Blossom) on julkaistu!

  1. Onnittelut! Tämähän oli hieno novelli. Kuuntelin podcastin molemmat versiot. On pelottavaa, miten paljon sun ääneenluku kuulostaa ihan siltä, ku mä olisin ite lukenu sen! D:

  2. Kiitoksia! Pitäisi varmaan kerätä rohkeutta ja kuunnella se podcast, kun se ei ilmeisesti ollut ihan luokaton 😀 Kuuntelin sen itse nauhoitusvaiheessa niin monta kertaa, että kadotin kaiken objektiivisuuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s