Väriä ja kauhua Turun kirjamessuilla

nukket2

Syksy toi taas tullessaan Turun kirjamessut. Tiedän, niistä on jo hetki, mutta elämä on heitellyt vieraille maille ja maailmoihin niin, että blogikirjoituksia on päässyt kasautumaan. Lupaan siis enemmänkin päivityksiä lähiaikoina.

Kirjamessut ovat minulle kotoisa, perinteikäs tapahtuma, joka on viime vuosina muuttunut mielenkiintoisesti. Nuorten- ja genrekirjallisuus, fanikulttuuri ja cosplay kieltämättä inspiroivat teemoina enemmän kuin vaikkapa Somero. Sääli, ettei pukuilua tänä vuonna ollut – uskon, että se vetosi nuoriin ja kokemusteni mukaan ihastutti muitakin kävijöitä kovasti. Nyt esille oli kuitenkin nostettu teatteri, mikä toi tapahtumaan omaa ilahduttavaa väriään. Oli mukavaa kuulla pienemmiltä tekijöiltä, mitä kaikkea Turussa tapahtuu – ja täällähän tapahtuu paljon! Muistin taas, miten paljon nukketeatteri minua kiehtoo, ja vannoin meneväni katsomaan jotakin jännittävää tänä syksynä.

Minulla oli suuria suunnitelmia ohjelman seuraamisen suhteen, mutta kuka siihen pystyy, kun on kirjojen ympäröimä? Onnistuin kuitenkin seuraamaan Ilkka Auerin ja Jussi Laajarinteen haastattelua, jonka aiheena oli nuorisokauhu. Se kannattikin, sillä keskustelu goottilaisen kauhun syvänteistä oli mielenkiintoista, ja kaksikymmentä minuuttia tuntui turhan lyhyeltä ajalta ohjelmalle. Sekä Auerin Kymnaasi (joka hurmasi ulkoasullaan ja kartoillaan) että Laajarinteen Hurmeen maku odottavat nyt kirjahyllyssä vuoroaan.

kauhu

Turun Science Fiction Seura (TSFS) tarjosi taas mukavan keitaan, johon pysähtyä messuhulinan keskellä. Saatoin sortua perinteiseen rintanappiansaan, mutta ei puhuta siitä, eihän? En kyllä malttanut pysähtyä pitkäksi aikaa, ennen kuin hämmentävän sosiaaliseksi käynyt tapahtuma vei taas mennessään.

Tuntui siltä, että tänä vuonna genrekirjallisuuden ystävälle löytyi harvinaisen paljon kiinnostavia kirjoja. Pienkustantamot erottuivat edukseen. En muista, milloin olisin palannut messuilta voitokkaana tällaisen kirjasadon kanssa. Niinkin on joskus käynyt, että saaliina on ollut lakritsia ruokamessuilta… Mutta ei tänä vuonna! Tänä vuonna unohdin syödä, koska kaikki oli liian kiinnostavaa.

Toisinaan introvertti turkulainen lähtee kirjamessuille, puhuu kaikkien tuttujen ja tuntemattomien kanssa ja vielä nauttii siitä. Syyshulluutta on selvästi ilmassa.

kirjat2

Kirjamessulöytöjä: Maarit Verronen – Muutama lämmin päivä, Jukka Laajarinne – Hurmeen maku, Ilkka Auer – Kymnaasi, Artemis Kelosaari – Aaveiden Turku, J.S. Meresmaa – Ursiini-trilogia, Jonathan Lyons – Viisauden talo (sekä pino salakirjoja tärkeille ihmisille)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s