Kaikki kesän lehdet – Spin

Ei ole ollut aikaa. Mihinkään. Tekemisistä kirjoittaminenkin on siis jäänyt vähemmälle, vaikka paljon kaikkea hienoa on saatu aikaan kevään ja kesän aikana. Nyt on kuitenkin hetki aikaa hengähtää ja puhua Spinistä.

Spin_2020-1

Turun scifiseuran julkaisema tieteiskulttuurilehti on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen. Kokonaan uusi taitto, uudestaan mietityt sisällöt ja käyttöön otetut teemanumerot, muutokset toimituskunnassa… Muodonmuutos ei ollut tuskaton taikka vailla verta ja kyyneliä – no, ehkä joku sai paperihaavan. Suunnilleen kaikki odottamaton tapahtui ja kauniina loppukaneettina painotalo syttyi tuleen. Kaikesta huolimatta saimme aikaan lehden, jonka ulkoasusta ja sisällöstä olen tolkuttoman ylpeä. Huhut kertovat, että uudistukset on otettu hyvin vastaan.

Kaiken lisäksi Spinin rinnalle perustettiin vielä verkkolehti, jotta voimme julkaista materiaalia joustavammin ja useammin nyt, kun paperinen Spin ilmestyy vain kahdesti vuodessa. Lyhyesti: avasin suuni toimituskokouksessa ja havaitsin olevani verkkopäätoimittaja. Olen siis kasannut loppukevään ja kesän ajan Verkko-Spinille sivuja, turhautunut suureen bannerikriisiin (kiitos kärsivälliselle taittajalle) ja kirjoittanut ja editoinut verkkolehden sisältöjä. Verkko-Spinissä 1/2020 on kaksi artikkelia ja novelli paperilehdestä sekä juttu, jossa lehden kirjoittajat kertovat sielua ravisuttaneista pelikokemuksista.

Verkkospin_2020-1

Katson kumpaakin lehteä syvän epäuskon vallassa. Ne ovat nyt siinä. Perinteinen Spin, jossa on minulta matkakertomus Witcher School -larpista. (Ja voi miten kauniilta se näyttää! Laura-Maria Mäkisen kuvat pääsevät oikeuksiinsa paperilehdessä.) Verkko-Spin, joka on pitkäaikaisen haaveilun ja ideoiden pyörittelyn tulos. En oikein usko, että minä sain tämän aikaan. En yksin, tietenkään, mutta näen kädenjälkeni tavalla, joka tuottaa outoa iloa.

Kirjoittajana olen päässyt avautumaan peleistä nolostumiseen asti. Ei voi mitään, hyvät pelit herättävät tunteita! Witcher School -jutun voi lukea myös Verkko-Spinistä täältä.

ws_9_linna2_piotr-mc3bcller

Kuva: Piotr Müller / Witcher School

Ihmettele verkkolehteä.

Harkitse vakavasti paperilehteä – se kannattaa. TSFS:n jäsenyys on halvin tapa tilata lehti.

Spinin seuraava numero on jo vahvasti tulilla. Teemana on enkelit ja demonit, mikä ei ole lainkaan syytäni. (Saattaa olla syytäni.) Syksyllä nähdään, mitä kaikkea saamme aiheesta irti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s