Kaikki kesän lehdet – Varjorikko

Kesän lehtisato jatkuu. Satuin nimittäin keväällä lupautumaan päätoimittamaan Varjorikko-spefinovellilehden kesänumeron. En tietenkään aavistanut silloin, millainen odysseia kaikista näistä lehdistä vielä muodostuisi… Kevät tuli ja meni, Varjorikko odotti valmistumistaan ja toimittaja hikoili kesähelteillä ihmetellen, mihin kaikkeen sitä lupautuukaan.

kansi2.1

Saattaa kuulostaa siltä, että oli kamalaa. Ei ollut, kokemus oli kaikin puolin opettavainen ja hieno. Nautin siitä, että sain olla vastuussa lehdestä novellien ja artikkelien toimittamisesta kuvituksiin. Vaihdoin viestejä aivan ihanien kirjoittajien kanssa. Hienoa oli myös, kun joku oli eri mieltä kanssani ja perusteli sen erinomaisesti. Ilmi kävivät myös mahdolliset vaikeudet, joita toimitusprosessissa voi tulla eteen. Siitä sai mietittävää tulevaisuuden varalle.

Minulla saattaa olla omat suosikkinovellini, mutta kirjallisuusmaku on tunnetusti hyvin subjektiivinen asia. Se, että novellit valittiin julkaistaviksi 51 tarjokkaan joukosta, puhukoon puolestaan. Kiinnostavaa ja monipuolista spefiä tarjolla, menkää lukemaan!

Kiitos Varjorikon vakipäätoimittajalle Camilla Kantolalle, joka uskalsi antaa lehden hetkeksi huomaani, valoi minuun uskoa ja auttoi toimitustyössä.

Lehden sisällys:

Pääkirjoitus

Novellit

Punainen kuin lumi, valkoinen kuin synti, musta kuin sydämeni – Reetta Vuokko-Syrjänen

Kapseli 88 – Sanna Tolmunen

Laulu kaikui vuorilta – Johanna Ikonen

Kuitti – Paula Puolakka

Ihon läpi tuoksuu veri – Tenka Issakainen

Vuoren silmä – Camilla Kantola

Artikkelit

Syöjättäriä, lapsenhylkääjiä ja ilkeitä äitipuolia – Vanhemmuuskäsitykset saduissa sekä vanhemmuuden moraaliset ristiriidat satunovellissa Punainen kuin lumi, valkoinen kuin synti, musta kuin sydämeni – Reetta Vuokko-Syrjänen

Myyttinen ja satumainen fantasia slaavilaisittain: Noita ja nainen pakanallisen ja kristillisen maailman välissä Katherine Ardenin Winternight-trilogiassa – Johanna Ikonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s